Barnebarnskonto

Har du børnebørn eller oldebørn, som du gerne vil være med til at give en økonomisk tryg start på livet, tilbyder BankNordik en Barnebarnskonto med en god rente.

Kontoen kan oprettes af bedste- og oldeforældre. Barnebarnskontoen oprettes i barnets navn, og den skal oprettes inden barnet fylder 18 år.

En Barnebarnskonto er et godt supplement til Børneopsparingen, da en Børneopsparing har et maksimumindskud på 72.000 kr. Et barn må kun have én Børneopsparing, men kan have flere barnebarnskonti. 

Et barn bliver skubbet på gynge af sin bedstefar

Kort og godt om Barnebarnskonto

  • Kan kun oprettes af bedste- og oldeforældre
  • Oprettes i barnets navn, og inden barnet fylder 18 år
  • Ingen krav om indbetalingernes størrelse udover de almindelige regler for gaveafgift
  • Indskud på kontoen er en gave, der kun tilhører barnet
  • Der aftales en bindingsperiode, og aftalen kan ikke senere ændres
  • Renterne er skattepligtige for barnet
  • Mulighed for at investere pengene i værdipapirer 

Indbetaling og udbetaling

Der er ingen krav om indbetalingernes størrelse udover de almindelige regler for gaveafgift. Indbetalingerne på en Barnebarnskonto er en gave til barnet. Når kontoen udløber, udbetales pengene til barnets frie disposition. Hvis kontoen udløber, inden barnet er fyldt 18 år, er det barnets værge, der i samråd med barnet disponerer over pengene.

Bindingsperiode på en Barnebarnskonto

En Barnebarnskonto kan bindes i en kortere eller længere periode. Kontoen kan maksimalt bindes, til barnet fylder 21 år. Du beslutter derfor, hvornår barnet skal have glæde af pengene. 

Investér Barnebarnskontoen

Du har mulighed for at opnå et større afkast på kontoen, hvis du vælger at sætte pengene i værdipapirer. Til gengæld er der også risiko for tab, og det er derfor altid en god idé at drøfte investering med en rådgiver.

Rente på Barnebarnskonto

Renterne er skattepligtige for barnet. Den variable rente på kontoen er fordelagtig, så pengene kan vokse sammen med barnet. Du kan se renten på Barnebarnskonto i vores renteoversigt.

Se også

Grafer for aktiekurserne går op og ned foran stabler af mønter

Kom godt i gang med at investere

Et ældre par går tur på stranden hånd i hånd

Gode råd om at gå på pension

Vil du bestille en konto?

Ring til vores Kundeservice på

76 97 80 00

... eller send en besked