En dame holder en sparegris foran en murstensmur

Finansiering af et byggeprojekt

Før du kaster dig ud i et byggeprojekt, så skal du have finansieringen på plads – altså hvordan byggeprojektet skal betales. Finansieringen består typisk af

  • boliglån eller andelsboliglån 

  • realkreditlån (hvis du bor i ejerbolig) 

  • egen opsparing 

Hvordan lige netop din finansiering skal strikkes sammen afhænger primært af, om du bor i andels- eller ejerbolig, om du har friværdi - og selvfølgelig din samlede økonomi. Tidligere var det f.eks. en god tommelfingerregel, at det først kunne betale sig at tage et realkreditlån, hvis du skulle låne mindst 100.000 kr. Men med alle de nye låneformer og lånetyper der findes i dag, kan det faktisk i visse tilfælde betale sig helt ned til 25.000 kr. 

Måske har du også flere mindre lån, som kan samles og dermed i sidste ende give dig en besparelse på dine månedlige betalinger.

Regn på dine muligheder

Hvis du bor i ejerbolig og har friværdi i din bolig, kan du optage et tillægslån. Prøv beregnerne nedenfor og find ud af, hvor meget friværdi du har i din bolig, og hvad et tillægslån vil koste dig. 

Kontakt en boligrådgiver

Skal vi se på finansieringen af dit byggeprojekt? Kontakt os her.

Gode overvejelser inden dit byggeprojekt

Før du går i gang med dit byggeprojekt, er det en god idé at overveje følgende:

  • Hvor mange penge skal du bruge? Lav selv et prisoverslag eller få en håndværker til at komme med et tilbud på forbedringerne.
  • Har du andre drømme, du gerne vil føre ud i livet? F.eks. ny bil, rejser, pension eller orlov, som skal finansieres, nu du er i gang med at få gennemgået din økonomi og lånemuligheder.
  • Hvordan ser tidsplanen for projektet ud? Tænk over, hvornår arbejdet begynder, hvornår regningerne skal betales, og hvornår du forventer, at projektet er færdigt.
  • Hvordan ser økonomien ud i byggeperioden? Vil der f.eks. være dobbelt husleje i en periode, og hvornår skal der være penge til at betale store regninger?

Læs også

Rækkehuse i brune mursten med små haver foran

Lån til boligen

Læs om de forskellige lånetyper her

En sparegris står på et træbord

Beregn

Opsparing

Over tid kan lidt blive til meget. Prøv vores beregner

En familie med mor, far og to børn kigger glad ind i kameraet

Kundeprogram

Nordik

Jo mere du samler, jo flere fordele

En dansk villa set fra haven

Husforsikring

Er dit hus godt dækket, hvis uheldet er ude?

En blå baggrund

Skal vi se på din økonomi?

Kontakt os og hør mere