Sommerhuse i klitter med dannebrog hejst i flagstængerne

Beregn lån til sommerhus

Når du skal købe sommerhus, er der flere muligheder for finansiering. Du kan enten optage lån i sommerhuset eller, hvis du har friværdi i din helårsbolig, bruge denne til helt eller delvist at finansiere sommerhuskøbet.

Beregn hvad et nyt lån koster

Prøv beregneren nedenfor. Indtast prisen på sommerhuset samt din udbetaling. Husk at markere, at du vil regne på en fritidsbolig.

Lån helt op til 75 procent af prisen på et sommerhus med realkreditlån

Fra 1. maj 2017 blev sommerhuse med et slag lidt billigere at belåne. Fra den dato blev det nemlig muligt at låne helt op til 75 % af prisen på et sommerhus med realkreditlån mod tidligere 60 % - dermed kan man låne lidt mere med et realkreditlån frem for andre dyrere lån.

Ændringen betyder, at hvis man f.eks. skal købe et sommerhus til en million kr., så må man nu låne op til 750.000 kr. med realkredit mod tidligere 600.000 kr.

Vær dog opmærksom på, at niveauet for realkreditfinansiering, som altid, sker på baggrund af en konkret ejendoms- og kreditvurdering.

Ud over udgifter til lån vil der også være omkostninger til reparation, vedligeholdelse og forsikring samt forbrugsudgifter som vand, varme og strøm. Vi kan hjælpe dig med en beregning på, hvilken betydning et sommerhuskøb vil få for din samlede økonomi.

Læs også

To børn leger i vandkanten på stranden

Køb af sommerhus

Gode råd ved køb af sommerhus

Forårs blomster står i grønt græs

Køb af kolonihave

Hvad med en kolonihave?

En blå baggrund

Drømmer du om sommerhus?

Tal med os om finansieringen