En bunke danske pengesedler

SKAT og sociale ydelser

SKAT

Uanset om I har levet sammen som ugifte samlevende eller om I har været gift, kan det have indflydelse på skatten, når økonomien deles op. For at undgå at skulle betale penge tilbage i skat, er det vigtigt, at du gennemgår og eventuelt ændrer din forskudsopgørelse i forhold til renteudgifter, børnebidrag og ægtefællebidrag.

Hvis I var gift, får SKAT automatisk besked om jeres skilsmisse. Det medfører, at sambeskatning ophører, ligesom der sker ændringer i forhold til fradrag og muligheden for overførsel af underskud i en eventuel virksomhed, som den ene af jer måtte have.

  • Læs mere hos SKAT

 

Sociale ydelser og tilskud

At gå hver til sit kan også få indflydelse på sociale ydelser som f.eks. børne- og ungeydelse, børnetilskud og boligsikring. På hjemmesiden ”Råd til penge” finder du en oversigt over de tilskud, der kan være relevante, når I går hver til sit.

Hvis I var gift, kan der også blive tale om betaling af ægtefællebidrag, hvis den ene part er bedre økonomisk stillet end den anden. Der er ingen regler, der giver mulighed for ægtefællebidrag eller lignende mellem ugifte samlevende.

Læs også

En mand har sin netbank fra BankNordik åben på computer, tablet og smartphone

Når økonomien skal deles i to

Et papirudklip af en familie bliver klippet over

Hvis I har børn

En kvinde sidder ved et skrivebord med sin computer og taster på en lommeregner

Hold styr på budgettet

En blå baggrund

Skal vi se på din økonomi?

Kontakt os og hør mere