En ung mand arbejder som tjener på en café

Studiejob

Som studerende bruger du naturligvis en stor del af din tid på uddannelsen. I eksamensperioder kan arbejdsbyrden tilmed være så stor, at det kan være svært at finde tid til at passe et studiejob eller deltage i sociale aktiviteter.

Alligevel kan det være en god idé at supplere SU'en med et studiejob - det har i hvert fald mindst to store fordele: Det er en god økonomisk hjælp til at få enderne til at hænge sammen sidst på måneden, og det ser også rigtig godt ud på dit CV.

Et studiejob kan nemlig have stor betydning for din kommende karriere, idet du får afprøvet at omsætte teori til praksis, får værdifuld arbejdserfaring samt mulighed for at øge dit netværk. Sidstnævnte kan have stor betydning, når du skal finde dit første job efter studiet.

Studiejob og SU

Når du får SU, er en af betingelserne, at du ikke tjener for meget ud over din SU. Det beløb, du må tjene, kaldes også for fribeløbet.

Fribeløbet regnes ud på årsbasis fra januar til december – også selvom du ikke får SU i alle 12 måneder. Du kan beregne dit fribeløb her.

Læs også

En mandlig og en kvindelig studerende taler sammen om en bog

Jobsøgning

Gode råd til jobansøgningen

Hænder som placerer post-its på et bord.

Arbejdsliv

Dit første job

Christina Funch Pedersen

Hjælper dig med at træffe det rette valg

33 46 53 84

... eller send en besked