Et barn leger med skovl på en strand

Dobbelt op på børneopsparing

Folketinget har netop vedtaget en lov, der gør det muligt at indbetale op til 6.000 kr. årligt på en børneopsparingskonto samt at indsætte i alt op til 72.000 kr. Indskudsmulighederne er dermed fordoblet, idet det indtil nu har været muligt at indsætte op til 3.000 kr. årligt og i alt 36.000 kr.

Gunstige skatteregler

Afkast (dvs. de renter som går ind på kontoen, eller en eventuel fortjeneste på værdipapirer såfremt pengene på kontoen er investeret) er skattefri på en Børneopsparing – dog max. op til barnets frikortsgrænse. Det kan derfor være relevant at overveje at indskyde yderligere beløb – eller oprette en konto, hvis dit barn eller barnebarn ikke allerede har en Børneopsparing.

Virkning fra 1. januar 2018

De nye beløbsgrænser har virkning fra den 1. januar 2018. Er der eksempelvis allerede indskudt 3.000 kr. i år, kan der således nu igen indskydes yderligere 3.000 kr. Hvis der ikke er indskudt på kontoen i år, kan der indsættes helt op til 6.000 kr.

Sådan indsætter du på kontoen

Du kan selv overføre til børneopsparingen fra din Netbank. Du er også velkommen til at kontakte din rådgiver, hvis du ønsker at oprette en børneopsparing eller høre mere om mulighederne for investering af pengene på kontoen.

Vil du høre mere om, hvad vi kan gøre for dig?

Ring til os på

76 97 80 00

... eller send en besked