Rækkehuse i brune mursten med små haver foran

Rentetilpasning: Husk frist den 30. april

Er du en af de mange boligejere, der står over for en rentetilpasning af dit lån pr. 1. juli? Så skal du inden den 30. apriltage stilling til, om du vil beholde lånet som det er, eller om du vil ændre på det.

Hvad betyder rentetilpasning?

Med et Tilpasningslån varierer renten over lånets løbetid og bliver tilpasset med jævne mellemrum.

Har du eksempelvis et F3 lån, betyder det, at renten tilpasses hvert 3. år - og med et F5 lån er det hvert 5. år.

Hvis du ikke gør noget, så bliver renten på lånet tilpasset helt automatisk. Har du eksempelvis et F3 lån, så fortsætter lånet uændret som et F3, men med den nye rente. Efter rentetilpasningen får du besked om, hvad den nye rente og ydelse bliver.

Du har mange muligheder – tag fat i os

Der er mange muligheder, når dit lån skal rentetilpasses - måske flere end du lige regner med. 

Set i lyset af den seneste tids renteudsving, kan der også være opstået mange nye spørgsmål og overvejelser, når det kommer til din boligøkonomi. Måske er  du begyndt at overveje et lån med fast rente? Tag fat i din rådgiver, hvis du er blevet i tvivl, om variabel rente stadig er det rigtige for dig - så ser vi på det sammen. Det vigtigste er, at du har ro i maven.

Totalkredit har skrevet en artikel, som gennemgår den rutsjetur, renterne har været ude på de sidste uger. De konkluderer, at det stadig er meget billigt at låne i sin bolig - også efter udbruddet af corona. 

Ændre på afdrag
Hvis du har et lån uden afdrag, også kaldet afdragsfrihed, kan du vælge at ændre det til et med afdrag. Eller omvendt, få en periode uden afdrag - hvis din økonomi tillader det.
Ændre på løbetiden
Du kan også vælge at ændre restløbetiden på lånet. Hvis renten f.eks. er faldet, så vil du spare penge, fordi dit lån er blevet billigere – de penge kan du bruge til at afdrage lånet hurtigere. Det gør du ved at vælge en kortere løbetid på dit lån.
Omlægge lånet

Hvis du overvejer at lægge dit lån om til en anden lånetype - f.eks. fra variabel til fast rente - kan det være smart at gøre det op til en rentetilpasning.

Forkorte eller forlænge perioden mellem rentetilpasningerne
Én mulighed er at vælge en kortere eller længere periode mellem rentetilpasningerne. Du kan eksempelvis vælge af skifte dit F3 lån til et F5 lån eller omvendt. En kortere periode kan være en fordel, hvis du går i salgstanker. Omvendt er omkostningerne ved dit lån ofte lavere, når du vælger længere tid mellem rentetilpasningerne.
Låse renten fast før rentetilpasningen
Hvis du forventer, at renten kommer til at stige frem mod rentetilpasningen, kan du vælge at låse renten fast, allerede før rentetilpasningen finder sted.

Vil du høre mere om, hvad vi kan gøre for dig?

Ring til os på

76 97 80 00

... eller send en besked