Kørekort appen på mobilen

Få kørekort på mobilen

Fra i dag er det muligt at hente få dit Kørekort ind digitalt på din mobiletelefon. Kørekort-appen er et supplement til det fysiske kørekort – ikke en erstatning, og for at oprette sig i Kørekort-appen, skal man derfor også have et gyldigt fysisk kørekort. 

  • Det er helt frivilligt at hente og bruge Kørekort-appen
  • Appen er sikker og beskytter dine data
  • Du skal have et gyldigt fysisk kørekort for at benytte appen

 

Det kan du med Kørekort-appen

  • Let få adgang til dit kørekort, hvis du bliver stoppet af politiet
  • Nemt vise dit id i butikker, der kan tage imod Kørekort-appen, hvis du f.eks. skal hente en pakke på posthuset eller købe alkohol i supermarkedet – på samme måde som med det fysiske kørekort.

 

Hvordan virker den?

For at oprette dig i Kørekort-appen skal du bruge dit NemID og dit pas - systemet skal bruge informationer her fra, for at hente de nødvendige personoplysninger. Når du har oprettet dig, er appen beskyttet af den samme adgangskode eller verificering via fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse, som du normalt anvender på din mobiltelefon.

Står du i en situation, hvor du bliver bedt om at vise gyldigt id, kan du på samme måde bruge Kørekort-appen til at legitimere dig ved enten at vise forsiden af kørekortet eller benytte den indbyggede QR-kode. Den, der beder om at se dit id, kan scanne QRkoden og derved bekræfte din identitet. 

Download appen

Download til iPhone
Download til Android

Vil du høre mere om, hvad vi kan gøre for dig?

Ring til os på

76 97 80 00

... eller send en besked