En kvinde som sidder ned ved sit bord derhjemme med en kaffe kop i hånden

Husk at huske pensionen

At gå ned i tid eller på orlov påvirker selvfølgelig din økonomi her og nu – men det har også nogle økonomiske konsekvenser på den lange bane. Mindre tid på jobbet betyder mindre i løn, og har du en pensionsordning via dit arbejde, så går der også mindre ind på din pension.

Langt de fleste medarbejdere på nedsat tid er kvinder, som i en periode – typisk mens børnene er små – vælger at prioritere tid til familien frem for løn og pension. Selvom det ikke er rart at tænke tanken, så er vi nødt til at være realistiske omkring, at halvdelen af alle ægteskaber ender med skilsmisse. Og da pensionsordninger som udgangspunkt ikke deles ved en skilsmisse, risikerer mange kvinder derfor at betale for tiden til familien med en mindre indtægt i pensionsalderen.

Uanset om du er mand eller kvinde, bør du have følgende i tankerne, hvis du overvejer deltid eller orlov:

  • Er der råd til at betale lidt mere ind på din pensionsordning, mens du er på deltid eller orlov?
  • Vil du kunne tage et par ekstra år på arbejdsmarkedet, inden du går på pension, for at nå at spare lidt mere op til pensionstilværelsen?

  • Vil I sikre, at jeres pensionsordninger deles ligeligt mellem jer ved en skilsmisse? Dette kan gøres via en ægtepagt, som en advokat kan udarbejde til jer. 

Vi kan hjælpe dig med at regne på, hvad en lønnedgang vil betyde for din økonomi her og nu og på sigt. Vil du selv regne lidt på tallene, så prøv www.pensionsmaaler.dk hvor du blandt andet kan se, hvad det betyder for din pensionsopsparing, hvis du går på orlov eller deltid.

Læs også hvad Forsikring og Pension, pensionsselskabernes brancheorganisation, siger om kvinder, deltid og pension.

Læs også

En lille pige bider sin far i næsen, mens de begge griner

Kom godt i gang med pension

Pension er et spørgsmål om tryghed for dig og din familie - både på kort og på lang sigt. Vidste du f.eks., at du kan tilknytte forsikringer til dine pensionsordninger?

En kvinde sidder i en vindueskarm med en kop kaffe

Gode overvejelser om din pension

Selvom der er lang tid, til du skal pensioneres, så er der masser af overvejelser, du kan gøre dig. Og det skader bestemt ikke at være ude i god tid.

En blå baggrund

Få styr på din pension

Kontakt os og hør mere