En mand fylder penge i en sparegris

Ned i tid eller orlov

Råd til at arbejde mindre

Uanset om du ønsker at frigive tid til familien eller trappe ned på arbejdslivet som optakt til pensionstilværelsen, så medfører planerne om deltid eller orlov ofte overvejelser om, hvorvidt budgettet kan hænge sammen.

Vi kan hjælpe dig med at regne på, og om det vil blive svært at få enderne til at nå sammen, eller om der evt. bare skal nogle mindre justeringer til, for at få det hele til at løbe rundt.

Lad os også hjælpe dig med et overblik over, hvordan en periode med mindre løn påvirker dine fremtidsplaner. Det kunne f.eks. være et boligkøb, familieudvidelse eller en længere drømmerejse.

Få boligen til at betale gildet

Kender du udtrykket ”At spise mursten”? Det skal – heldigvis – ikke forstås helt så bogstaveligt, som det lyder! At spise mursten dækker over, at du optager et lån eller en kredit i din boligs friværdi og bruger pengene til – i dette tilfælde – helt eller delvist at udligne en lønnedgang.

Har du realkreditlån vil en gennemgang af disse måske også kunne give en besparelse, som kan kompensere for den lavere indtægt. F.eks. vil et lån med afvikling i en periode kunne ændres til et lån med afdragsfrihed. Det afhænger selvfølgelig af din samlede økonomi og kræver, at der vil være luft i økonomien til at afvikle dét mere på et senere tidspunkt – men lad os tage en snak om mulighederne.

Gode råd hvis du overvejer deltid eller orlov

  • Undersøg om der er mulighed for institutionsplads til børnene, som ikke er fuldtidspasning – der kan være en besparelse på udgiften til pasning

  • Husk at grænsen for at kunne være fuldtidsforsikret i din A-kasse – og dermed få fuld dagpengesats, hvis du bliver arbejdsløs – er 30 timer om ugen

  • Kig budgettet efter i sømmene – ofte er der besparelser at hente på f.eks. abonnementer, kontingenter og forsikringer

  • Bedre tid til at planlægge hverdagen og indkøb kan være en mulighed for at spare lidt på husholdningsbudgettet

  • Hvis deltid eller orlov planlægges i god tid, kan du måske nå at spare lidt op til at dække den mindre indtægt

En blå baggrund

Skal vi se på din økonomi?

Kontakt os og hør mere