Er brudepar holder i hånd på rådhuset

Råd til bryllup

Det er gratis at blive gift, men det kan hurtigt blive dyrt at holde bryllup. En undersøgelse lavet af Gallup i 2016 viser, at prisen for et bryllup i Danmark ligger på gennemsnitligt 52.206 kr. Det er derfor en god ide at begynde at planlægge og spare op så tidligt som muligt.

Som noget af det første må I afklare, hvilken slags bryllup I ønsker, og hvor mange penge I har mulighed for at bruge. En god start er at lægge et budget, så I får et overblik over, hvad jeres bryllup kommer til at koste - og om det matcher med det beløb, I har afsat.

Her finder I en skabelon til et bryllupsbudget, som kan hjælpe jer i gang med planlægningen.

Et brudepar står på stien i en skov

Gode råd til at spare på bryllupsbudgettet

  • Gæstelisten – antallet af gæster betyder meget for prisen på brylluppet.
  • Lokalet – selskabslokaler kan være rigtig dyre. Hvis I er i god tid, er der større chance for at finde det bedste lokale til den bedste pris
  • Mad og drikkevarer – også en tung post i bryllupsbudgettet. Overvej om der skal være 5-retters middag eller blot en reception. Skal der være fri bar hele natten?
  • Få tilbud på mad, blomster, fotograf m.m. fra flere leverandører. På den måde undgår I at bruge for mange penge på noget, som I kunne have fået billigere andre steder.
  • Overvej at ønske jer et økonomisk bidrag til brylluppet eller bryllupsrejsen i stedet for "traditionelle" gaver

Spar op til brylluppet ...

Når I har styr på budgettet, har I også et overblik over, hvor mange penge I eventuelt mangler, for at få det hele til at gå op. Måske er det nødvendigt at spare op et stykke tid. Med vores opsparingsberegner, kan I selve regne på, hvor længe og hvor meget I skal spare op for at få det bryllup, I drømmer om.


... og supplér eventuelt med et lån

Det kan også være, at I beslutter jer for at låne penge til at finansiere dele af bryllupsudgifterne. Her er der flere muligheder, afhængigt af jeres økonomiske situation. Snak med os om jeres muligheder. Vi fortæller også gerne, hvad det betyder for jeres økonomi, at I nu bliver ægtepar.

Se også

Et ungt par er til rådgivningsmøde i banken

Økonomien i ægteskabet

Et brudepar står på stien i en skov

Få mest ud af bryllupsbudgettet

En familie med mor, far og to børn kigger glad ind i kameraet

Kundeprogram

Nordik

Jo mere du samler, jo flere fordele

En blå baggrund

Få rådgivning der er til at forstå

Kontakt os og hør mere