En families sko står på række

Familiens daglige økonomi

Børn er fantastiske...men de er dyre i drift! Undersøgelser viser, at et barn gennemsnitsligt koster over 1 mio. kr. i de første 18 leveår. Mad på bordet, tøj på kroppen, legetøj til udfordring og underholdning, institutionspladser og fritidsinteresser er blot nogle af de udgifter, der følger med at have børn.

Styr på budgettet ...

Som tommelfingerregel skal en familie med to voksne og to børn minimum have 14.500 kr. til rådighed om måneden, når de faste udgifter er betalt. Det beløb skal dække udgifter til mad, tøj, fornøjelser, fritidsaktiviteter, ferier, gaver m.m. De faste udgifter er f.eks. husleje, el, varme, forsikringer, telefon, institutionsplads og A-kasse.

Med et budgetskema får du overblik over dine indtægter og udgifter. Vi har lavet et budgetskema, som er lige til at udfylde.


... og styr på opsparingen

I takt med at familien vokser, ændres familiens hverdag og behov, og der stilles nye krav til økonomien. Du får måske behov for en større bolig eller en bil med plads til barnevogn. Ligeledes kan der være perioder, hvor familien har en lavere indtægt – f.eks. under barslen.

Det vil derfor altid være en fordel at spare op i god tid inden en familieforøgelse. Hvor meget og hvor længe, der skal spares op, er meget individuelt fra familie til familie.

Prøv vores opsparingsberegner og regn på, hvordan lidt – med tiden – kan blive til meget.

Se også

Et barn leger med skovl på en strand

Kundeprogram

NordikBørn

Giv dit barn en god økonomisk start på livet

En familie med mor, far og to børn kigger glad ind i kameraet

Kundeprogram

Nordik

Jo mere du samler, jo flere fordele

Et barn bruger app'en Pengeskabet til at tjekke lommepenge på sin mobil

Lommepengeapp

Pengeskabet

Få overblik over lommepengene

En mor og en far leger med deres to børn i sengen

Pension 

Tryghed for dig og din familie - nu og i fremtiden

En blå baggrund

Få rådgivning der er til at forstå

Kontakt os og hør mere