To teenagepiger lytter til musik på et sæt hovedtelefoner og smiler

Når dit barn bliver teenager

Når dit barn bliver teenager, sker der mange ændringer – også økonomiske. Og selvom du som forælder stadig har det økonomiske ansvar for barnet, bliver barnet nu, også på dette område, mere og mere selvstændigt.

Sparebøssen udskiftes med kort og netbank. Det første job er i sigte. Nogle vælger at tage på efterskole eller højskole, og nogle flytter endda hjemmefra, mens de er teenagere.

Der er meget at sætte sig ind i og mange valg, som skal træffes. Derfor har vi samlet nogle gode råd til dig, der har et barn, som nu er teenager.

Et mastercard debit kort.

Kort til unge

Det kan være en fordel for barnet at have et betalingskort, så barnet ikke behøver at gå rundt med mange penge i kontanter. Børn og unge kan få et Mastercard Debit Standard kort. Fordelen ved dette kort er, at der ikke kan bruges eller hæves mere end det beløb, der står på kontoen.

Netbank til unge

I Netbanken kan barnet se, hvor meget der er på kontoen, og på den måde kan det være lettere at holde styr på pengene.

Er dit barn fyldt 13 år, kan det få sin helt egen Netbank Ung. Med Netbank Ung kan barnet nemt se saldoen på sine konti og overføre penge mellem egne konti.

Pengeskabet – en lommepengeapp

Er barnet endnu ikke fyldt 13 år, kan det få adgang til lommepengeappen Pengeskabet. Med Pengeskabet kan dit barn se hvor mange penge, der står på kontoen samt se en oversigt over forbruget på kontoen.

En mand betaler online på sin tablet med sit betalingskort

Børn og sikker adfærd på nettet

Når barnet bliver ældre og får sit eget kort og egen Netbank, er det vigtigt, at barnet lærer, hvordan man skal opføre sig på nettet, når det kommer til økonomi. For det er ikke kun voksne, som oplever økonomisk svindel – det kan også ske for børn og unge.

Se også

To teenagepiger lytter til musik på et sæt hovedtelefoner og smiler

Kundeprogram

NordikUng

Til unge mellem 13 og 17 år

En gruppe unge sider sammen på en café og smiler

Kundeprogram

NordikSolo

Til unge mellem 18 og 28 år

En lille dreng skal til at sparke på mål i en fodboldkamp

Forsikring til dine børn

Personligt billede på et mastercard.

Design dit eget Mastercard

En blå baggrund

Få rådgivning der er til at forstå

Kontakt os og hør mere