Apple Pay

Apple Pay er en digital pung, hvor du kan gemme dit Visa/Dankort og Mastercard. Tilføj dit betalingskort til Apple Pay – og betal nemt og sikkert med din iPhone eller dit Apple Watch.

Du kan bruge Apple Pay i alle butikker, hvor du kan betale kontaktløst. Og du kan også betale med Apple Pay, når du handler online.

For at bruge Apple Pay skal du have et Visa/Dankort eller Mastercard fra BankNordik. Du kan bl.a. betale med iPhone 6 eller nyere samt Apple Watch. Desuden skal du sørge for, at din enhed har den seneste IOS-opdatering.

En hånd holder en iPhone med ApplePay med et kort fra BankNordik installeret

Kort og godt om Apple Pay

• nem og sikker betaling
  • tilmelding via Mobilbank eller Wallet-appen
  • brug dit Visa/Dankort eller Mastercard
  • betal i butikker og på nettet

Kom i gang med Apple Pay

For at bruge Apple Pay skal du blot tilmelde dit kort. Det nemmeste er at tilføje kortet direkte i din Mobilbank, men du kan også tilføje dit kort via appen Wallet.

Tilføj kort via Mobilbank
  • Åbn din Mobilbank
  • Tryk på "Tilføj til Wallet" under Kortoversigt
  • Indtast dine kortoplysninger
  • Kortet tilføjes og aktiveres – du er klar til Apple Pay
Tilføj kort via Wallet
  • Åbn Wallet-appen
  • Tryk på "Tilføj kort"
  • Tag et foto af kortet eller indtast oplysningerne
  • Kortet tilføjes til Apple Pay
  • Indtast den kode du modtager på sms til det mobilnummer, du har oplyst i din Netbank
  • Kortet er nu aktiveret og klar til Apple Pay
En ung kvinde betaler med Apple Pay på en café

Glemt pungen derhjemme?

Intet problem! Betal med din iPhone eller dit Apple Watch alle steder med kontaktløs betaling.

Sådan betaler du med Apple Pay

Det er nemt og hurtigt at betale med Apple Pay. Du skal blot holde din iPhone eller dit Apple Watch hen til den kontaktløse kortterminal.

Du betaler med Face ID ved at trykke to gange på sideknappen, kigge kort på skærmen og holde din iPhone hen til den kontaktløse terminal. Med Touch ID betaler du ved at holde din iPhone hen til terminalen, mens du har din finger på Touch ID. På Apple Watch skal du trykke to gange på sideknappen og holde dit Apple Watch hen til terminalen.

Her kan du betale

Du kan bruge Apple Pay alle steder, der skilter med et af disse symboler.

Apple Pay og sikkerhed

Det er både sikkert og diskret at betale med Apple Pay. Når du betaler med Apple Pay, bruger systemet nemlig et enhedsspecifikt nummer og en unik transaktionskode. Dit fulde kortnummer bliver aldrig gemt på hverken din enhed eller på Apples servere og bliver heller ikke delt med forhandlerne. Apple Pay gemmer ikke nogen transaktionsoplysninger, der kan blive sporet tilbage til dig, og dine køb er dermed en privat sag.

Apple Pay og beløbsgrænser

Vær opmærksom på, at når du betaler med Apple Pay med dit Visa/Dankort, bruger du Visa-delen af kortet. Det betyder, at betalingen betragtes som en udenlandsk betaling - også selvom betalingen foretages i Danmark - og derfor kan du max hæve 25.000 kr. pr. løbende 30 dage.

Ofte stillede spørgsmål om

Apple Pay

Hvor kan jeg betale med Apple Pay?

I alle butikker der har kontaktløs funktion på betalingsterminalerne. Se efter ikonet for kontaktløs betaling eller Apple Pay-logoet.

Du kan også betale med Apple Pay i online butikker og i apps, der tilbyder muligheden. Hvis online butikken tilbyder betaling med Apple Pay, vil det fremgå ved valg af betalingsmuligheder (betalingskort, MobilePay osv.)

På hvilke enheder kan jeg bruge Apple Pay?

Du kan benytte Apple Pay, hvis du har en af disse iPhones:
XR, XS, XS Max, X, 8, 8 Plus, 7, 7 Plus, 6s, 6s Plus, 6, 6 Plus, SE

Du kan også bruge Apple Pay på følgende enheder:

• Apple Watch (alle serier)
  • iPad:
    Air 2, mini 3, mini 4, iPad (5. generation), iPad (6. generation), Pro
  • Mac computere med Touch ID
  • Mac computere fra 2012 eller senere, sammen med en iPhone eller et Apple Watch med Apple Pay.

Du skal sørge for, at din enhed har den seneste IOS-opdatering.

Hvad skal jeg bruge for at benytte Apple Pay?

Du skal bruge:

• en kompatibel Apple-enhed
  • et Mastercard eller Visa/Dankort
Hvilke kort kan jeg tilmelde til Apple Pay?

Du kan både tilføje dit VISA/Dankort og dit Mastercard.

Hvor mange kort kan jeg tilmelde i Wallet?

Der kan tilmeldes 11 kort i Wallet

Hvordan kommer jeg i gang med Apple Pay?

For at bruge Apple Pay skal du blot tilmelde dit kort. Det kan du gøre i appen Wallet eller i din Mobilbank.

Tilføj kort via Wallet

• Åbn Wallet-appen
  • Tryk på "Tilføj kort"
  • Tag et foto af kortet eller indtast oplysningerne
  • Kortet tilføjes til Apple Pay
  • Indtast den kode du modtager på sms til det mobilnummer, du har oplyst i din Netbank
  • Kortet er nu aktiveret og klar til Apple Pay

Tilføj kort via Mobilbank

• Åbn din Mobilbank
  • Tryk på "Tilføj til Wallet" under Kortoversigt
  • Indtast dine kortoplysninger
  • Kortet tilføjes og aktiveres – du er klar til Apple Pay
Jeg kan ikke tilmelde mit kort til Apple Pay, hvad gør jeg?

For at kunne tilføje dit kort til Apple Pay skal du tjekke følgende:

• din Apple-enhed har den seneste IOS-opdatering
  • IPhone skal være 6 eller nyere
  • Mastercard eller VISA/Dankort skal være fra BankNordik

Hvis du stadig ikke kan tilføje dit kort, er du velkommen til at kontakte os på telefon 76 97 80 00.

Hvorfor modtager jeg ikke en OTP kode via SMS?

En One Time Password (OTP) kode er et midlertidigt password, som sendes via SMS. Hvis du ikke har modtaget den, er det sandsynligvis fordi det telefonnummer, der er registreret hos os, ikke er nummeret til den telefon du sidder med.

Hvorfor blev mit kort aktiveret, uden at jeg tastede OTP koden?

På nogle Apple enheder overføres OTP koden automatisk ved modtagelse af SMS med OTP kode.

Jeg har ikke fået en OTP kode, og jeg kan ikke tilmelde mig?

Hvis du får besked om at ringe til os og ikke får mulighed for at vælge at få tilsendt en OTP SMS, så er det fordi vi ikke kender dit telefonnummer. Men for at lægge dette ind under ”Smartphone OTP” kræver det, at der er oprettet en selvbetjeningsaftale. Er det ikke tilfældet skal en sådan aftale oprettes først og derefter kan det rigtige telefonnummer bliver registreret, og du kan forsøge igen.

Min partner og jeg deler mobil, kan vi begge tilmelde betalingskort til den samme Apple Pay?

Nej, Apple Pay er personlig og bør derfor ikke deles mellem flere personer/kortholdere.

Kan jeg tilmelde mine kort til Apple Pay på mit barns iPhone?

Nej, dine kort er personlige, og du må ikke dele kort eller kortinformationer med andre. Det fremgår af betingelserne.

Kan jeg bruge Apple Pay på min firmatelefon?

Ja, du skal bare huske at slette dine kort, hvis du afleverer telefonen tilbage til firmaet.

Hvordan vælger jeg hvilket kort, jeg vil betale med i Apple Pay?

Det kort, der står som valgt, vil være fremhævet. Har du mere end ét kort i Apple Pay, kan du skifte til et andet på skærmen, inden betalingen gennemføres. Det gør du ved at "swipe".

Hvad gør jeg, hvis jeg mister min mobil, eller den bliver stjålet?

Det samme som hvis du mister et fysisk betalingskort, eller det bliver stjålet: Kontakter os og får det spærret. Du kan også selv gøre det i Find min iPhone i iCloud eller i din Netbank. Sådan spærrer du dit kort.

Hvorfor er mit fysiske/virtuelle kort spærret?
Dit fysiske og virtuelle kort er forbundet. Det betyder, at hvis dit fysiske kort ikke er aktivt, kan du heller ikke benytte dit virtuelle kort. Er dit fysiske kort spærret eller lukket, bliver alle virtuelle kort forbundet til det også spærret/lukket.
Hvordan sletter jeg et kort fra min Apple Pay?

Det kan du gøre i Apple Wallet eller i iCloud.

Mit fysiske kort er ved at udløbe eller er allerede udløbet. Hvad gør jeg?

Når det nye kort aktiveres, sker der automatisk en opdatering.

Hvad sker der, hvis jeg sletter mine kort i Apple Pay?

Så fjerner du alle dine virtuelle kort, og du skal tilmelde kortene til Apple Pay igen. Det gør du via Apple Wallet eller i mobilbanken.

Har du problemer med at tilmelde dine kort igen, kan du kontakte os.

Jeg har fået ny iPhone, hvordan flytter jeg mine kort til den nye?

Når du tilmelder din nye iPhone til dit Apple-ID, bliver dine kort i Apple Pay automatisk synkroniseret.

Kan jeg betale med Apple Pay uden at låse min iPhone op?

Ja, har du en iPhone med Face ID, skal du trykke to gange på sideknappe for at aktivere Apple Pay.

Bruger du en iPhone med Touch ID skal du holde en finger på fingeraftrykslæseren (hjem-knap) for at aktivere Apple Pay.

Er der forskel på, om jeg betaler et beløb større eller mindre end 350 kr.?

Nej, Apple Pay fungerer på samme måde, uanset beløbets størrelse.

Er der en beløbsgrænse ved betaling med Apple Pay?

Når du benytter dit Visa/Dankort til betaling via Apple Pay, er beløbsgrænsen kr. 25.000 pr. løbende 30 dage uanset om du er i Danmark eller i udlandet. På øvrige korttyper gælder de samme grænser, som på dit fysiske kort. Læs mere om beløbsgrænser ved brug af kort.

Kan jeg gennemføre en betaling, hvis jeg er uden for mobil dækning?

Ja, Apple Pay kræver ikke adgang til mobilnet eller wifi for at gennemføre en betaling.

Kan jeg betale med Apple Pay uden for Danmark?

Ja, du kan betale med Apple Pay på alle betalingsterminaler, der tager kontaktløs betaling – uanset hvilket land du er i.

Kan jeg se på min kontooversigt, at jeg har betalt med Apple Pay?

En Apple Pay-betaling vil ligne enhver anden kortbetaling, og det vil derfor ikke fremgå, at du har betalt med Apple Pay. I din Apple Wallet kan du dog se en oversigt over de seneste 10 Apple Pay-betalinger.

Kan jeg se en Apple Pay betaling med det samme på min kontooversigt?

En betaling med Apple Pay betragtes som en international betaling, derfor vil betalingen først kunne ses efter nogle dage, på samme måde som når du bruger dit kort i udlandet.

Hvor sikker er løsningen?

Sikkerheden er høj. Apple Pay er ekstra sikker, fordi der ikke ligger kortoplysninger på telefonen, og der derfor ikke udveksles kortoplysninger mellem mobil og terminal. Der er altså ikke et kortnummer, der kan aflures.

Ud over dette benyttes en række avancerede krypteringer af data.

Skulle der alligevel ske et misbrug, vil du være ligeså godt dækket, som når du benytter betalingskort.

Vi anbefaler, at du sætter mobilen til automatisk at låse, når du ikke bruger den, så andre ikke kan få adgang til mobilen og Apple Pay.

For at godkende betalinger med Apple Pay, skal du godkende med Face ID eller Touch ID. Da det er dit ansigt eller fingeraftryk der aflæses, er der heller ingen pinkode, der kan aflures.

Mister du din mobil, skal du øjeblikkeligt kontakte os, så kortene i Apple Pay kan blive spærret.

Hvad koster det?
Det koster ikke noget at have Apple Pay, og der er ingen gebyrer på Apple Pay-betalinger.

Læs også

Vil du høre mere om, hvad vi kan gøre for dig?

Ring til os på

... eller send en besked