Om finansuddannelsen

Indgangsveje til uddannelsen

De uddannelsesmæssige adgangskrav til uddannelsen som finanselev i BankNordik er HHX, STX eller tilsvarende uddannelse med et godt karaktermæssigt resultat og med matematik/regnskab på højt niveau. Der er dog også andet end karakterer, der tæller.

Det er vigtigt, at du kan lide at arbejde med kundekontakt, da en stor del af arbejdet består i at tale med og rådgive bankens kunder. Du skal kunne bevare overblikket og humøret i travle perioder, og du er målrettet, proaktiv og udadvendt. I BankNordik lægger vi også stor vægt på, at du er positivt indstillet, nysgerrig og resultatorienteret og kan arbejde såvel selvstændigt som i teams.

Den teoretiske del af uddannelsen

Den teoretiske del af uddannelsen giver dig kompetencer inden for flere finansielle arbejdsområder i banker. Deltagelse på forskellige kurser hjælper dig med at kombinere teori og praksis med de holdninger, overordnede mål og strategier, der er gældende i BankNordik.

Skoleforløb og kurserne giver dig gode muligheder for at udveksle erfaringer med andre elever – også fra andre banker. På den måde kan du skabe dig et godt netværk af kontakter.

En mandlig og en kvindelig studerende taler sammen om en bog

 

Den praktiske del af uddannelsen

Den praktiske del af uddannelsen oplever du i dit daglige arbejde, hvor du gennem jobtræning får mulighed for, at bruge det du har lært i praksis. En arbejdsdag i BankNordik kan være lige så forskellig, som tilværelsen nu engang er. Ingen pengeinstitutter kan klare sig uden kunder, og de har hver og én krav på en god betjening, som du sammen med dine kolleger skal være med til at give.

Tidligt i uddannelsen får du ansvar for – og lov til – selv at arbejde med kunder. Kunderne har brug for din rådgivning inden for mange forskellige områder. F.eks. når de skal købe en ny bil eller bolig. Der skal lægges budget og måske rådgives om forskellige lånetyper. Eller kunden skal på ferie- eller studierejse og har derfor brug for rådgivning vedrørende betalingskort m.v.

Kort sagt: Du lærer noget hver dag – både fagligt og personligt. Du vokser i takt med dine kundskaber og erfaringer, og dine kollegaer vil altid give dig den opbakning, du har behov for.

Din personlige udvikling er også en del af uddannelsen

Faktisk starter finansuddannelsen med emner, der omhandler dine personlige kvalifikationer. Det handler bl.a. om kommunikation, kundebetjening og samarbejde. Det er ikke emner, du bliver færdig med i løbet af et par uger. Tværtimod vil disse emner være en del af hele det 2-årige uddannelsesforløb – og også af tiden der følger efter uddannelsen.

En blå baggrund

Få en stor stemme i en mindre organisation

Bliv en del af en organisation med korte beslutningsveje, en ambitiøs vækststrategi og stærkt sammenhold.