Et ældre par vasker op og taler sammen

Husk at indbetale til pension i 2019

Jul og nytår nærmer sig med hastige skridt, og det er tid til at tage stilling til, om du vil indbetale ekstra på din pensionsopsparing i år - og få mest muligt ud af dine fradrag.

Frister for pensionsindbetaling
For at opnå fradrag for dine pensionsindbetalinger i 2019 skal du overholde nedenstående frister. 

Overførsel til aldersopsparing i BankNordik
Op til 5.200 kr. kan overføres via Netbank frem til den 30. december kl. 15.30.*
Beløb over 5.200 kr. kan overføres via din rådgiver senest den 23. december kl. 15.30.

Overførsel til ratepension i BankNordik
Du kan overføre indskud til din ratepension via Netbank frem til den 30. december kl. 15.30.*

Overførsel til pensionskonti i andre banker
Standardoverførsel: Fredag den 27. december kl. 15.30.
Sammedagsoverførsel: Mandag den 30. december kl. 08.00.*
Straksoverførsel: Afhænger af modtagende pengeinstitut *

* Vil du være på den helt sikre side, kan det være en god ide at gennemføre overførslen senest mandag den 23. december 2019. Det sikrer, at banken har årets to sidste bankdage til at håndtere eventuelle fejl i overførslen.

Hvor meget kan du indbetale?
Afhængig af din alder og typen af pensionsopsparing er der forskellige beløb, du skal være opmærksom på. Herunder ridser vi reglerne op - hvis det giver anledning til spørgsmål, er du selvfølgelig velkommen til at kontakte din rådgiver.

Ratepension
Du kan få fradrag for indbetalinger på op til 55.900 kr., hvis du har en privat ratepension. Hvis du vil indbetale mere end 55.900 kr., kan du supplere med en livsvarig livrente. Husk at undersøge, om du har indsat penge på en ratepension andre steder, f.eks. gennem din arbejdsmarkedspension.

Aldersopsparing
Der er ingen fradrag for indbetalinger på en aldersopsparing. Til gengæld er udbetalingen skattefri. 

Du kan indbetale op til 5.200 kr. årligt, hvis der er mere end fem år, til du kan gå på folkepension. Er der fem år eller mindre til folkepension, kan du indsætte op til 48.000 kr. årligt. Hvis du efter 1. april 2018 har fået udbetalt eller påbegyndt udbetaling af en pensionsordning, kan du dog maks. indbetale 5.200 kr. årligt på aldersopsparingen, uanset hvor mange år der er, til du går på folkepension.

Det er vigtigt at undersøge, om du har sat penge ind på en aldersopsparing andre steder, f.eks. gennem din arbejdsmarkedspension, og/eller om du har fået udbetalt en pensionsordning efter 1. april 2018, da det kan have skattemæssige konsekvenser, hvis du indbetaler for meget. 

Vælg den rigtige pensionsopsparing
Mulighederne er mange, når det kommer til pension, og det kan være svært at navigere i pensionsjunglen. For er det ratepension, livrente eller måske aldersopsparing, som er det bedste valg for dig? Og hvordan påvirker din pensionsopsparing de offentlige ydelser, du får som pensionist? Og hvordan var det lige med forsikringerne...?

I BankNordik kan du sammen med din rådgiver få et overblik over reglerne – og, ikke mindst, forslag til hvordan din pension sammensættes optimalt, så du får den tryghed og den pensionisttilværelse, du ønsker.

Vil du høre mere om, hvad vi kan gøre for dig?

Ring til os på

76 97 80 00

... eller send en besked