Rækkehuse i brune mursten med små haver foran

Rentetilpasning: Husk frist den 31. juli

Er du boligejer, og skal dit lån rentetilpasses pr. 1. oktober? Og ønsker du at ændre på lånet - f.eks. ved at udnytte den lave rente til at låse renten i en længere periode eller omlægge til et lån med fast rente - så skal du kontakte din rådgiver senest den 31. juli.

Hvis du gerne vil fortsætte med det lån, du har nu, behøver du ikke gøre noget.

I videoen her giver Totalkredits chefanalytiker Sune Malthe-Thagaard en kort opdatering på, hvad du kan gøre, og hvad renten ser ud til at blive. 

Hvad betyder rentetilpasning?

Med et Tilpasningslån varierer renten over lånets løbetid og bliver tilpasset med jævne mellemrum.

Har du eksempelvis et F3 lån, betyder det, at renten tilpasses hvert 3. år - og med et F5 lån er det hvert 5. år.

Hvis du ikke gør noget, så bliver renten på lånet tilpasset helt automatisk. Har du eksempelvis et F3 lån, så fortsætter lånet uændret som et F3, men med den nye rente. Efter rentetilpasningen får du besked om, hvad den nye rente og ydelse bliver.

Du har mange muligheder – tag fat i os

Der er mange muligheder, når dit lån skal rentetilpasses - måske flere end du lige regner med. 

Set i lyset af de renteudsving, som vi så tidligere året, kan der også være opstået mange nye spørgsmål og overvejelser, når det kommer til din boligøkonomi. Måske er  du begyndt at overveje et lån med fast rente? Tag fat i din rådgiver, hvis du er blevet i tvivl, om variabel rente stadig er det rigtige for dig - så ser vi på det sammen. 

Du kan også høre Sune Malthe-Thagaard fra Totalkredit fortælle om udviklingen på rentemarkedet over de sidste par måneder her:

Ændre på afdrag
Hvis du har et lån uden afdrag, også kaldet afdragsfrihed, kan du vælge at ændre det til et med afdrag. Eller omvendt, få en periode uden afdrag - hvis din økonomi tillader det.
Ændre på løbetiden
Du kan også vælge at ændre restløbetiden på lånet. Hvis renten f.eks. er faldet, så vil du spare penge, fordi dit lån er blevet billigere – de penge kan du bruge til at afdrage lånet hurtigere. Det gør du ved at vælge en kortere løbetid på dit lån.
Omlægge lånet

Hvis du overvejer at lægge dit lån om til en anden lånetype - f.eks. fra variabel til fast rente - kan det være smart at gøre det op til en rentetilpasning.

Forkorte eller forlænge perioden mellem rentetilpasningerne
Én mulighed er at vælge en kortere eller længere periode mellem rentetilpasningerne. Du kan eksempelvis vælge af skifte dit F3 lån til et F5 lån eller omvendt. En kortere periode kan være en fordel, hvis du går i salgstanker. Omvendt er omkostningerne ved dit lån ofte lavere, når du vælger længere tid mellem rentetilpasningerne.
Låse renten fast før rentetilpasningen
Hvis du forventer, at renten kommer til at stige frem mod rentetilpasningen, kan du vælge at låse renten fast, allerede før rentetilpasningen finder sted.

Vil du høre mere om, hvad vi kan gøre for dig?

Ring til os på

76 97 80 00

... eller send en besked