En mand har sin netbank fra BankNordik åben på computer, tablet og smartphone

Økonomisk overblik

Hvis I har haft fælles økonomi, er det første skridt at få adskilt jeres økonomi. Det vil sige, at I hver især får oprettet egne konti, får bestilt nye betalingskort og slettet eventuelle fuldmagter til hinandens konti og netbank.

Derudover skal I beslutte, hvilke udgifter I skal være fælles om i fremtiden. Det kan f.eks. være udgifter til institutionsplads og fritidsaktiviteter samt mobiltelefoner og forsikringer til børnene. Kig også på om der er nogle udgifter, som I skal være fælles om i overgangsperioden, indtil I er flyttet fra hinanden.

Styr på budgettet

Det er en god ide at starte med at lægge et budget og få overblik over dine indtægter og udgifter. Brug f.eks. vores budgetskema til at komme i gang og læs en række gode råd til en sund økonomi. 

 

Spar op - fremtiden er lige om hjørnet

Selvom alting måske er lidt turbulent i tiden lige efter, at man er gået hver til sit, så er der lys for enden af tunnelen...og snart bliver der igen overskud til at drømme og lægge planer for fremtiden. Disse drømme kræver måske noget kapital, så husk at tænke en opsparing ind i dit budget.

Uanset hvad er det også altid en god idé at sætte lidt til side til uforudsete udgifter. Når man står alene med at få pengene til at slå til, kan uforudsete udgifter være en stor belastning for økonomien.

Læs også

Et papirudklip af en familie bliver klippet over

Hvis I har børn

En kvinde sidder ved et skrivebord med sin computer og taster på en lommeregner

Hold styr på budgettet

En blå baggrund

Skal vi se på din økonomi?

Kontakt os og hør mere